Posts made in június, 2012

Samu – csontváz ékszer?

Posted by on jún 6, 2012 in fémműves | Samu – csontváz ékszer? bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Samu – csontváz ékszer?

Ismét a fémműves suliról írok. Első óra, művészettörténet, most találkoztam először a tanárunkkal, szünetben bemutatkoztam neki, és elkértem az eddigi anyagokat. Megkérdezte tegeződhetünk-e? Hm, zavart vigyorral mondtam, hogy persze…

Rajz óra, feladat: csontváz rajzolás. Ott ült a széken, kicsavarodott csípővel, az egyik lába itt, a másik ott. Nem túl nehéz feladat ezzel kezdeni? Hát nem is sikerült túl jól, egyszerűen képtelen voltam eltalálni az arányokat, miután a “kompozíció érdekében” a tanár belefirkantott és nagyobbra vette az egészet.

Read More

Szókép – azaz Fémműves suli

Posted by on jún 1, 2012 in fémműves | 2 hozzászólás

Szókép – azaz Fémműves suli

Hirtelen ötlettől vezérelve, úgy két héttel ezelőtt beiratkoztam a Ring “fémműves” képzésére. Hogy miért is? Hát egyrészt, mert szeretnék megtanulni forrasztani. Szeretnék még néhány ötvös trükköt tudni, amit az ékszereimnél alkalmazhatok, például lemezt formálni, követ befoglalni. És ami még vezérelt: szeretnék ezüsttel dolgozni! Még ha egy kis ezüstgyurmából készítek ékszert, még ahhoz is papír kell, sőt fémjeleztetni kell. Nemrég bementem a Nehitibe, és kiderült, hogy mindenhez, ahova fejlődni szeretnék, kell a papír.

Read More