Posts made in december, 2012

Első befoglalásom: Sárgaréz szirmocskás gyűrű

Posted by on dec 2, 2012 in amuletta, Ékszer készítés, fémműves, gyűrűk | Első befoglalásom: Sárgaréz szirmocskás gyűrű bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Első befoglalásom: Sárgaréz szirmocskás gyűrű

Végre-végre elkezdtünk ötvösséget tanulni a suliban. Koburger Zsolt ötvösművész, egy igazi csoda! Teljesen szabadon, bármit kitalálhattunk, és a második alkalommal már csináljuk is! Megmutatja, hogy kell forrasztani, és rajta! Rengeteg szerszám gép, amit szabadon használhatunk, persze csak a megfelelő balesetvédelmi okítás, és rémtörténetek meghallgatása után.

Én nagyon csodálkozom, hogy a Tanár úr kinézte belőlem ezt a gyűrűt, sokat rajzoltam, sok ékszertervet készítettem, de ezt túl bonyolultnak ítéltem, mondtam is, neki, talán majd a vizsgára, de Ő ezt választotta…és igaza lett!!!

Amuletta - első gyűrű befoglalásom

Amuletta - első gyűrű befoglalásom

A szirmokat sárgaréz lemezből fűrészeltem ki, majd reszeltem. A befoglalás, egy vastag drót ellapításával kezdődött, majd a kő kerületével egyező méretre vágtam, pontosra reszeltem és forrasztottam.  Végül a szirmok közé forrasztottam, és kireszeltem az újabb szirmokat.

Read More