Szókép – azaz Fémműves suli

Posted by on jún 1, 2012 in fémműves | 2 hozzászólás

Szókép – azaz Fémműves suli

Hirtelen ötlettől vezérelve, úgy két héttel ezelőtt beiratkoztam a Ring “fémműves” képzésére. Hogy miért is? Hát egyrészt, mert szeretnék megtanulni forrasztani. Szeretnék még néhány ötvös trükköt tudni, amit az ékszereimnél alkalmazhatok, például lemezt formálni, követ befoglalni. És ami még vezérelt: szeretnék ezüsttel dolgozni! Még ha egy kis ezüstgyurmából készítek ékszert, még ahhoz is papír kell, sőt fémjeleztetni kell. Nemrég bementem a Nehitibe, és kiderült, hogy mindenhez, ahova fejlődni szeretnék, kell a papír.

Kikerestem azokat az iskolákat, amik szóba jöhettek, volt jobb és rosszabb hírű, rövidebb és hosszabb. Végül is megkérdeztem a családom, melyiket válasszam, ahol lehet, hogy többet tanulok, de heti 2 szer kell menni két évig, vagy ahova csak heti egyszer, és csak egy évig. Gondolkozás nélkül mindenki az utóbbit választotta.Kicsi szarul esett, hogy nem azt mondták, sebaj, menj a hosszabbra, majd mi megleszünk… de hát ez van. talán jobb is.

Na szóval pénteken mailben beiratkoztam, a már négy hete tartó fémművesképzésre, szombaton már voltam is. Ledaráltak egy csomó vállalkozásos és marketinges cuccot, majd valami gyorsbeszédben 2 órán keresztül művtörit. Elijesztésnek szuper volt. 2 óra után esett le a tanárnak, hogy van még 2 órája, azaz nem kellett volna tempót dupláznia.

 

Kiderült, hogy lemaradtam egy csomó rajz és tipográfia óráról, amit eléggé sajnálok, de volt egy csomó házi is, amit most próbálok pótolni. Íme az egyik: egy szókép, azaz betűkből szavakból létrehozott kép. Kíváncsi vagyok, felismeritek-e?

Szókép

Szókép

 

2 hozzászólás

  1. nekem ez egy emberi koponya

  2. koponya? hol? mi?